Poctivý nedělní a opravdu hodně pálivý guláš je tu.
Ingredience:
900 g hovězí kližky
3 lžíce sádla
4 velké cibule
lžíce mleté papriky
2 čerstvé chilli papričky
6 dl černého piva
lžíce octu
5 lžic rajčatového protlaku
lžička mletého kmínu
1,5 lžičky majoránky
sůl, pepř
Postup:
Maso si nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci si rozehřejte sádlo. Dejte restovat cibuli, přidejte maso, nechte ho opéct. Do hrnce dejte mletou papriku, nasakené chilli, maso osolte, opepřete a přidejte ocet s kmínem.
Přilijte 2 dl piva, vraťte do hrnce cibuli a duste maso doměkka. Můžete dále podlévat pivem. Ke konci k masu přidejte rajský protlak a zbytek piva. Přidejte majoránku, sůl a pepř. Vyndejte maso a omáčku propasírujte či promixujte. Tak zhoustne. Vraťte maso a krátce povařte.
Náš tip:
Udělejte si k tomu karlovarský knedlík, máte ho hned.