Luštěniny zasytí, obsahují bílkoviny a velké množství vlákniny.
Ingredience:
1 lžíce řepkového oleje
1 střední cibule
280 g hovězího mletého masa
1 lžička mleté sladké papriky
¼ lžičky kajenského pepře/chilli
¼ lžičky mletého kmínu
1 rajčatový protlak (70 g)
400 g loupaných krájených rajčat
1 červená paprika
1 konzerva (400 g) červených fazolí ve slaném nálevu
1 lžička oregana
sůl
280 g rýže
Postup:
V hlubší nepřilnavé pánvi osmahněte na oleji cibuli, až zesklovatí, přidejte mleté maso. Míchejte, aby se maso rozdrobilo.
Když je maso hezky dohněda opečené, přidejte sladkou papriku a kajenský pepř, krátce promíchejte. Přidejte rajčata, rajčatový protlak a papriku nakrájenou na kostičky. Přiklopte a nechte mírně vařit asi 30 minut.
Připravte si vroucí osolenou vodu a v ní uvařte propláchnutou rýži podle návodu. Přidejte fazole bez nálevu a vařte dalších asi 30 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte vodu. Nakonec dosolte dle chuti.
Něco navíc
Nevíte jak, kde a s kým svá kila navíc řešit nebo by vás jen zajímalo, jak na tom opravdu jste?
Na webových stránkách www.tloustneme.cz, na jejichž obsahu se podílel tým špičkových českých lékařů, stačí vyplnit jednoduchý vstupní formulář a získáte okamžitou odpověď, jak postupovat.