Suroviny:
700 g mletého hovězího masa
300 ml hovězího vývaru
1 konzerva krájených rajčat
1 konzerva červených fazolí
2 kostičky hořké čokolády
½ lžičky římského kmínu
1 červená paprika
2 stroužky česneku
1 cibule
olivový olej
sůl
pepř
chilli
Postup:
V hluboké pánvi rozpalte trochu oleje a vhoďte do něj nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, prolisujte do pánve česnek a přisypejte drcený římský kmín, mleté chilli a sladkou papriku. Opékejte asi 3 minuty, aby se rozvinuly vůně.
Poté k základu přidejte mleté maso, rozmělněte ho vařečkou na menší kousky a opečte dohněda. Následně do masové směsi přidejte nadrobno nakrájenou červenou papriku a konzervu rajčat.
Opepřete a osolte podle chuti. Vše dobře promíchejte, zakryjte poklicí a nechte na středním plameni dusit. Průběžně podlévejte vývarem.
Asi po 40 minutách do pánve přidejte červené fazole, ze kterých jste si předem slila vodu. Opět přiklopte poklicí a duste dalších 10 minut.
Chilli odstavte z plamene, rozpusťte v něm 2 kostičky vysokoprocentní čokolády a podávejte ho se lžící zakysané smetany a chlebem.
Tip!
Do chilli con carne můžete na začátku vaření přidat půl lžičky mleté skořice.