Připravte si doma mexickou pochoutku.
Příprava: 45 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 33 Kč
Suroviny na 4 porce
– 500 g mletého vepřového masa
– 1 paprika
– 1 cibule
– 1 lžíce chilli koření
– 4 stroužky česneku
– 1 lžička drceného římského kmínu
– 2 lžičky majoránky
– 200 ml vývaru
– 400 g konzervovaných rajčat
– 100 ml rajčatového protlaku
– 400 g červených fazolí z plechovky
– 3 lžíce oleje
Postup
1. V hrnci na oleji opečte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte chilli a kmín, krátce orestujte. Přidejte maso a zprudka ho opečte.
2. Až bude maso zlatavé, přidejte nakrájenou papriku, rajčata, protlak a vývar. Osolte, přiklopte a duste za občasného míchání 20 minut. Přidejte majoránku, opepřete, vmíchejte fazole, a nechte 10 minut prohřát.