Aby krém lépe ztuhl, můžeme přidat trochu želatiny v prášku.
Ingredience:
Na korpus:
● 250 g máslových sušenek
● 125 g másla
Na krém:
● 600 g žervé
● 250 g moučkového cukru
● 1 vanilkový cukr
● 250 g zakysané smetany
● 1 lžička citronové šťávy
Na polevu:
● 100 g cukru moučka
● 3 lžíce mražených malin
● limetková šťáva
Na zdobení:
● 150 g malin
● 40 g cukru krystal
● 15 g hořké čokolády
Postup:
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vychladíme v lednici. Mezitím vyšleháme dohladka žervé.
Přidáme moučkový i vanilkový cukr, smetanu a šťávu z citronu a opět prošleháme. Krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 min odstát. Na polevu si musíme nejdříve rozmrazit maliny a rozmixovat je.
Pak odebereme 3 lžíce malinové kaše a smícháme ji s moučkovým cukrem a několika kapkami limetkové šťávy. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme lžíci malin.
Je-li moc řídká, přidáme moučkový cukr. Potom s ní přelijeme ztuhlý krém na korpusu a necháme vychladnout. Na konec dozdobíme malinami a rozpuštěnou čokoládou.
Příprava: 40 min
Cena: 150 Kč
Puha, tak tohle je něco pro mě! Miluju vaření a experimenty v kuchyni, tak tohle vyzkouším hned o víkendu. Díky za recept!
No musim říct, že tenhle recept má něco do sebe. Sice si obvykle dávám cheesecake trochu jinak, ale tohle s tím citronem a maliny, to musí být fajn. Dík za tip!
Mám strašně ráda cheesecake a tenhle vypadá tak dobře! Určitě vyzkouším, i když si nejsem jistá s tou želatinou… Ale ten recept zní dobře.
Já dělam cheesecake taky, ale nikdy jsem nedavala želatinu. Asi vyzkoušim, možná to bude lepší. A ty maliny, super nápad!