Černý rybíz má specifickou chuť. V nadýchaném cheesecaku si ho zamilují všichni.
Potřebujete:
✿ 90 g vlašských ořechů
✿ 2 vejce
✿ 50 g másla
✿ 4 lžičky horké vody
✿ 50 g třtinového cukru
✿ 1/4 lžičky jedlé sody
✿ špetku soli
✿ 500 g tučného tvarohu
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ cukr podle chuti
✿ 250 g černého rybízu
1. Ořechy namelte. Vejce vyšlehejte s máslem, vodou a cukrem. Přidejte ořechy, sodu, sůl a smíchejte. Těsto dejte do vymazané formy a pečte v troubě při 175 °C asi 30 minut. Korpus vyklopte a nechte vychladnout.
2. Tvaroh rozmíchejte s citronovou šťávou a cukrem dohladka. Pak vmíchejte polovinu rozmačkaného rybízu. Korpus vložte zpět do formy s potravinářskou fólií a navrstvěte tvarohovou směs.
3. Ozdobte kuličkami rybízu a dejte na 2–3 hodiny do lednice. Poté můžete podávat.