Navrch dortu (vyslovuje se čízkejk) položte několik čerstvých malin.
Ingredience: na 10 porcí
Těsto:
● 200 g sušenkového těsta (např. BeBe sušenky nebo jiné oblíbené)
● 100 g rozpuštěného másla
Náplň:
● 250 g čerstvých malin
● 250 g mascarpone sýra
● 200 ml šlehačky
● 100 g moučkového cukru
● 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
Postup:
Rozdrťte sušenky najemno a smíchejte je s máslem. Směs přendejte do dortové formy. Vytvořený základ dejte na 30 min do lednice, aby ztuhl. Mezitím promíchejte sýr, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Vedle si ušlehejte šlehačku.
Přidávejte ji do směsi a jemně promíchejte tak, aby vznikla krémová náplň. Polovinu rozprostřete na těsto, položte čerstvé maliny a dejte opět náplň. Navrch přidejte dekorace. Dort dejte přes noc do lednice.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč