Pokud budete mít to štěstí a najdete v lese pravé hříbky, přidejte je do guláše, bude chutnat fantasticky.
Ingredience: 4 porce
● 600 g hovězí kližky
● 1 cibule
● ½ lžičky drceného kmínu
● 1 bobkový list
● sůl, pepř
● 500 g brambor
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce sádla
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno, maso na kostky a brambory na kostičky. V hrnci nechte rozpustit sádlo. Opečte na něm cibuli a pak přidejte maso. Opékejte, až se zatáhne. Pak přisypte papriku, kmín, promíchejte a nechte rozvonět.
Zalejte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Guláš duste pod pokličkou asi hodinku a půl. Pak přidejte brambory, dolejte podle potřeby a duste pod pokličkou, dokud brambory nezměknou.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 60 Kč