Suroviny na 4 porce:
● 600 g točeného salámu
● 600 g brambor
● 4 cibule
● 2 lžíce sladké papriky
● 6 stroužků česneku
● 2 lžíce sádla
● 1 l vody
● drcený kmín
● majoránka
● sůl ● pepř
Postup:
1. Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kastrůlku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a znovu krátce orestujeme.
2. Zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory (pokud máme rané, dáváme i se slupkou), osolíme a přivedeme k varu. Jakmile jsou brambory měkké, dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Buřtguláš podáváme s chlebem nebo v malém vydlabaném chlebovém bochníčku.