Suroviny: 1 kg mletého masa dle výběru 1 cibule 2 stroužky česneku 2 vejce 1 hrst petrželky sůl 1 hrst strouhanky 10 plátků anglické slaniny chléb nebo brambory jako příloha
Postup: K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolíme a promícháme.
Přidáme tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a necháme chvíli odpočinout. Na dno pekáče naskládáme plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíme. Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme ji na slaninu a potřeme zbylým bílkem.
Plátky slaniny skládáme přes šišku sekané tak, aby se celá obalila. Sekanou podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Podáváme chlebem nebo bramborami..