Podává se jako hlavní chod, který je velmi sytý.
Suroviny na 4 porce:
0,8 l vývaru, 4 velké brambory,1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka červených fazolí, 1 malá plechovka hrášku, 3 nastrouhané mrkve, 1 lžička sušené cibule, 1 lžička drceného česneku, 2 lžičky oregana, ½ lžičky bazalky, sůl, čerstvé bylinky
Postup:
Všechny přísady přidáme postupně do uvařeného vývaru ve velkém hrnci a na mírném plameni necháme vařit minimálně hodinu a půl.
Na talíři můžeme posypat strouhaným parmezánem. Podáváme s čerstvou ciabattou. Čím déle budete polévku vařit, tím víc se uvolní a promíchají chutě.
V Itálii, odkud pochází, vaří tuto polévku třeba celý den a pochutnají si na ní místo večeře