Receptů na latinskoamerický „salát“ ze syrového rybího masa existuje celá řada. Ceviche (vyslovuje se seviče) se liší dochucením i použitou zeleninou.
Ingredience:
750 g filetů z bělomasé ryby (treska, pangas…)
3 červené cibule
2 chilli papričky
2 pevná masitá rajčata
2 papriky
čerstvě vymačkaná šťáva ze 6 limetek
svazek koriandru
pepř
Postup:
Rybí filety dejte na 30 min do chladničky, aby maso ztuhlo. Pak je ostrým nožem nakrájejte na kostičky. Vložte je do mísy (nesmí být kovová) a zalijte je šťávou z limetek. Důkladně je promíchejte a uložte do chladničky na šest hodin.
Rybí maso přendejte do cedníku, důkladně je propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, z chilli papriček odstraňte blanky i semena a nasekejte je nadrobno.
Rajčata zbavte semen a dužinu nakrájejte na drobné kostičky a stejně tak i papriku zbavenou semen. Koriandr nasekejte najemno. Rybu promíchejte se zeleninou a koriandrem a dochuťte umletým pepřem.
Náš tip: Zeleninu k masu lze libovolně obměňovat, zkuste třeba přidat avokádo či použít jen cibuli a papriku.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 200 Kč
Wow, ceviche, moju oblíbenou rybí pokrm! Skvělá je na tom šťáva z limetek. A koriandr nemůže chybet!
Hele a jak dlouho to teda vydrží v ledničce po tom, co to připravím? Ten nápad s avokádem zní super, musím zkusit!
Ceviche je skvělý způsob, jak ochutnat syrové ryby způsobem, který je bezpečný a chutný. Určitě vyzkouším recept, zajímavé je, že lze měnit zeleninu podle chuti!