Šťavnaté čevabčiči je dominantou jak chorvatské, tak i srbské kuchyně. A velkou oblibu si získalo i u nás.
Suroviny:
500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
1 velká cibule
1 lžíce sladké papriky
sůl, pepř
olej na smažení
hrst jarní cibulky nebo šalotky
balkánský sýr nebo feta na ozdobu
Postup:
Mleté maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, pepřem a solí. Z masa vytvořte válečky, ty následně potřete trochou oleje.
Rozpalte si pánev nebo gril a šištičky ogrilujte. Pokud použijete pánev, nezapomeňte na ni přidat trochu oleje.
Čevabčiči servírujte s čerstvou zeleninou a posypané rozdrobeným balkánským sýrem, případně například fetou.
Náš tip
Čevabčiči nejlépe chutná s hranolky nebo opečenými bramborami.