Naši marinádu z česneku a parmazánu si zamilujete.
Ingredience:
8 kuřecích paliček
8 kuřecích křidélek
4 stroužky česneku
50 g strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1/2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl a čerstvě mletý pepř
1/4 šálku nasekané petržele
Postup:
Paličky a křidýlka omyjte a osušte papírovými utěrkami. Předehřejte troubu na 200 °C (horní a dolní ohřev).
V misce smíchejte olivový olej, rozpuštěné máslo, nasekaný česnek, strouhaný parmazán, oregano, tymián, papriku, sůl a pepř.
Do marinády vložte kuřecí paličky a křidýlka a dobře je obalte.
Nechte je odpočinout alespoň 15–20 minut (nebo i déle, pokud máte čas, ideálně v lednici).
Kuřecí paličky a křidýlka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 30–35 minut, nebo dokud nebudou křupavé a zlatavé. Při pečení je občas potřete zbylou marinádou, aby měly ještě bohatší chuť.
Po upečení je posypejte čerstvou nasekanou petrželí.
Parmazán a česnek je excelentní kombinace! Díky za inspiraci, moji přátelé ocení tento recept na další večeři.
To teda vypadá fakt dobře! S parmazánem jsem ještě kuře nezkoušela, ale zkusím. Dík moc za tip.
Už dlouho jsem hledala něco extra na večeři – tato marináda vypadá naprosto skvěla! Těším se, až to doma vyzkouším.
Miluju česnek a parmazán dohromady, tohle vypadá fantasticky! Určitě to zkusím přes víkend s kamarádkou.