Suroviny: 500 g špaget 4 ks česneku 1 ks cibule sůl olivový olej bazalka
Postup: Špagety uvaříme tak, aby byly měkké, ale ne příliš, tedy v italském stylu al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička – ne stroužek).
Smažíme tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být v pánvi asi 2 cm. Pak přihodíme několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhneme z ohně a přimícháme uvařené špagety.
Česnekovopažitkový dip
Nemáte nápady na pomazánku? Náš rychlý a snadný recept si zaručeně oblíbíte! Připravíme si dva kelímky smetany, které vyklopíme do mísy, přidáme olej a dohladka pomazánku našleháme. Přidáme rozmělněný česnek a pažitku a podle chuti rovněž sůl a pepř.
A je hotovo. Ideální pomazánka na chlebíčky pro vaše hosty. Nebo si můžeme pomazánku přidat k pikantní grilované krkovičce, je to jen na vás..