Krásně křupavá kůrčička v sobě ukrývá úžasně šťavnaté maso.
Ingredience:
1 celé kuře
2 celé palice česneku
2 červené papriky
2 červené cibule
3–4 větvičky čerstvého rozmarýnu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl, čerstvě mletý pepř
½ citronu
Postup:
Kuře opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Zevnitř i zvenku důkladně osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte půlku citronu a jednu větvičku rozmarýnu.
Do pekáče rozložte nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli a rozpůlené palice česneku (řeznou stranou nahoru). Zakápněte je olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte zbylé větvičky rozmarýnu.
Kuře položte prsy nahoru. Povrch potřete směsí oleje a másla.
Troubu předehřejte na 190 °C. Kuře vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu a 20 minut. Během pečení občas přelijte výpekem.
Posledních 10 minut můžete zvýšit teplotu na 210 °C, aby byla kůže krásně křupavá.
Česnekové kuře? To zní úžasně! Líbí se mi, že se do něj přidává citron a rozmarýn, to musí vonět po celém domě.
Tak tohle je skvělý recept! Česnek mám moc ráda, určitě ho vyzkouším. A ta kůže musí být fakt křupavá!
No teda, to kuře vypadá fakt dobře! Budu ho muset zkusit, i když mi to psaní receptů vždycky přijde složitý.