Jsou hotové raz dva a vaši hosté si na nich pochutnají.
Ingredience:
250 g tygřích krevet
1 větší cibule
3 stroužky česneku
4 dcl bílého vína
4 lžíce olivového oleje
hrst nasekané petrželky
sůl
čerstvě drcený pepř
2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
Postup:
Krevety oloupejte nebo je klidně nechte ve skořápce. V hlubší pánvi rozpalte olej a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Tři minuty restujte a pak na pánev přidejte krevety. Smažte je z obou stran po dobu čtyř minut.
Nyní krevety dochuťte bílým vínem. Vařte dalších pět minut. Ke konci celou pánev zakapejte čerstvou citronovou šťávou a přidejte sůl a drcený pepř. Dozdobte nasekanou petrželkou a zapíchněte do krevet párátka.
Náš tip:
Místo klasického bílého vína můžete použít i portské.