Topinky s rajčaty jsou rozhodně ideálním pokrmem pro večer s přáteli. Jsou osvěžující a výborně se hodí k pivu i vínu.
Ingredience: 2 hrsti čerstvé bazalk, 3 až 4 stroužky česneku, 200 ml olivového oleje extra panenského, 12 rajčat, ½ lžičky soli, 10 plátků veky
Postup: Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme je zrníček a nakrájíme je na velmi malé kostičky. Plátky veky rozložíme jen tak na rošt do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut dokřupava. Ty ještě zatepla natřeme česnekem.
Kostičky rajčat v míse přelijeme olivovým olejem a promícháme s jemně natrhanými lístky bazalky. Rajčatovou směs dobře promícháme a až úplně nakonec osolíme. n Bruschetty nakonec ozdobíme lístkem bazalky a můžeme podávat hostům.