Sklizeň doma vypěstovaných paprik je téměř tady. Že nevíte, co s nimi? Připravte si thajský paprikový pokrm s kuřecím masem.
Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 velká cibule
3 velké papriky
1 lžíce červeného kari
1 plechovka kokosového mléka
bílá rýže
sůl, pepř
čerstvá petrželka na ozdobu
olej na smažení
Postup:
Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou cibulku. Přidejte lžíci červeného kari a nechte vše rozvonět. Následně do pánve přidejte na větší kusy nakrájené kuřecí maso. Pokrm lehce dopepřete a dosolte.
Zhruba po 4 minutách přidejte nakrájenou papriku, pokud máte doma květák nebo brokolici, i tuto zeleninu můžete použít. Pak vše zalijte kokosovým mlékem.
Nechte probublávat dalších 8 až 10 minut. Pokrm servírujte s bílou jasmínovou rýží. Kari můžete dozdobit také čerstvou bylinkou, například petrželkou nebo pažitkou.