Dozdobit můžete oblíbeným ovocem a posypat kokosem.
Ingredience: 250 g sýru mascarpone, 2 lžíce cukru, 2 lžíce bílého jogurtu, 60 g másla, 150 g cukru krupice, 1 vejce, 125 g polohrubé mouky, špetka soli, 125 ml podmáslí, ½ lžičky octa a jedlé sody, červené potravinářské barvivo
Postup: Máslo s cukrem krupice vyšlehejte a do pěny zašlehejte vejce. Do základu střídavě po troškách šlehačem zapracujte směs mouky se solí a podmáslím pokojové teploty obarvenou načerveno.
Pak zašlehejte vodu smíchanou s octem. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 10 minut.
Upečený plát i s podkladovým papírem ihned překlopte na čistý arch papíru, zarolujte a nechte vychladnout. Poté plát rozrolujte, naneste náplň vymíchanou ze všech předepsaných ingrediencí a znovu zarolujte.