Červená čočka se nemusí namáčet, je rychle hotová a nenadýmá. Se zeleninou a klobáskou chutná přímo skvěle.
Potřebujete:
✿ 3/4 hrnku červené čočky
✿ 4 klobásky
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 mrkev
✿ zeleninový vývar
✿ bobkový list
✿ sůl, pepř
✿ chilli
✿ olej
✿ čerstvou petrželku
1. Mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky. Na oleji orestujte cibuli dozlatova, pak vmíchejte mrkev, chvilku ji opékejte a poté přisypejte čočku. Přidejte chilli, pepř a po částech podlévejte vývarem a míchejte.
2. Vařte asi 15–20 minut do změknutí čočky a mrkve. Mezitím klobásky několikrát nařízněte a opečte je na oleji nebo ogrilujte na kontaktním grilu
3. Před koncem vaření vmíchejte do čočky utřený česnek a dochuťte solí a případně ještě kořením. Na talířích posypejte petrželkou a podávejte s klobáskami, čerstvou či sterilovanou zeleninou a pečivem.