Dokonalý francouzský moučník z křehkého těsta a plný ovoce bude chutnat všem.
Suroviny na 4 galetky
Na těsto – 150 g hladké mouky – 100 g celozrnné mouky – 1 vejce – 120 g másla – špetka skořice – špetka soli
Na náplň – 2 hrušky – 4 švestky – 2 lžíce másla – 1 balení vanilkového cukru
Postup
1. Ze surovin na těsto vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na čtyři díly, zabalte do fólie a dejte na 20 minut do lednice.
2. Oloupejte hrušky, rozpulte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Švestky vypeckujte a nakrájejte na plátky.
3. Těsta rozválejte na kulaté placky. Posypte je cukrem, poklaďte ovocem a to přelijte rozpuštěným máslem a ještě posypte cukrem. Okraje těsta přehněte dovnitř.
4. Galetky pečte 20 minut při 180 °C.