K pivu a vínu jsou tyhle křupavé dobroty ideální pochoutkou.
Ingredience:
1 balení listového těsta
100–120 g strouhaného čedaru
hrst nasekaného čerstvého koriandru
1 vejce
sůl a pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C.
Rozviňte hezky listové těsto na pracovní plochu.
Celý povrch těsta posypejte čedarem a nasekaným koriandrem, dle chuti přidejte i sůl a pepř.
Těsto přeložte napůl a lehce přimáčkněte válečkem, aby se vrstvy dobře spojily.
Nakrájejte na proužky široké cca 1,5–2 cm.
Každý proužek stočte do spirály a opatrně položte na plech vyložený pečicím papírem.
Tyčinky potřete rozšlehaným vejcem pro zlatavou barvu.
Pečte 12–15 minut, dokud nejsou tyčinky krásně zlaté a křupavé.
Tyčinky s koriandrem zní super na večer u filmu. Ráda experimentuju s novými recepty a čedar miluju.
Čedarové tyčinky s koriandrem zní fantasticky na večerní posezení s přáteli. Myslím, že je to skvělý tip na občerstvení.
Tak tohle vypadá lahodně! Určitě to zkouším udělat doma na další focení rodinné sešlosti.