Italský salát caprese (čti: kapréze) v jejich národních barvách je lákavý už na pohled, velmi osvěžující a navíc hotový raz dva.
Potřebujete:
✿ 2 velká rajčata
✿ 1 balení mozzarelly
✿ špetku soli
✿ špetku pepře
✿ 1 lžičku panenského olivového oleje
✿ 1 lžičku sušené bazalky
✿ lístky čerstvé bazalky
✿ 1 lžíci balzamikového octa
1. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte je na plátky. Mozzarellu vyndejte z obalu, slijte nálev a nakrájejte ji na stejné plátky jako rajčata.
2. Na větší talíř pokládejte střídavě plátky mozzarelly a rajčat. Poté je zakapejte olivovým olejem a lehce pokapejte balzamikovým octem. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Pak vše posypejte sušenou bazalkou, kterou lehce promněte mezi prsty, aby vyniklo její aroma. Nakonec ozdobte čerstvými lístky bazalky a podávejte.
Jojo, caprese salát je fakt pecka na fotky! 😊 A ještě je tak rychlej na přípravu, to se vždycky hodí.
Caprese salát je naprosto vynikající! Ten recept je tak jednoduchý a přitom výsledný pokrm vypadá neuvěřitelně stylově. Perfektní volba na lehký letní oběd nebo večeři!
Salát caprese mám moc ráda, i když ho často neříkám správně 😂 Uděláme si ho doma a poslechneme si k tomu nějaký fajn song, zdravím z Budějc!