Tento druh těstovin můžete plnit mnoha druhy náplní. Oblíbená je například směs ricotty a špenátu.
Ingredience:
1 balení těstovin cannelloni
500 g mletého masa
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového protlaku
1 konzerva loupaných rajčat
1 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce oleje
150 g nastrouhané goudy
1 lžička sušeného tymiánu
Postup:
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrcený česnek. Pak vmícháme maso a opečeme ho dohněda. Přidáme loupaná rajčata, protlak a podle potřeby přidáme trochu vody.
Vmícháme lístky tymiánu, osolíme, opepříme a směs dusíme pod pokličkou asi 30 min. Zapékací mísu vymažeme olejem.
Těstoviny plníme masovou směsí a skládáme je do pekáčku tak, abychom ho celý zaplnili. Nakonec je posypeme vrstvou sýra a a dáme na 40 min zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem.
Doba přípravy: 90 min
Cena: 145 Kč
Recept je zajímavý, ale možná bych použila méně oleje. Jinak si dovedu představit, že výsledný pokrm bude báječný!
Ingredience vypadají jednoduše, ale dohromady to bude asi bomby! Myslím, že to bude ideálni věčeře pro celou rodinu.
Maso a tymián jsou podle mě super kombinace! Možná bych zkusila ještě přidat trochu chilli na pikantnější chuť.
Cannelloni plněné mletým masem zní jako skvělý nápad na rychlou a chutnou večeři! Těším se, až to vyzkouším a doplním špenátem a ricottou.