Grilovaný camembert [kamembér] výborně ladí se sladkými marmeládami. Ideální je brusinková, ale nic nezkazíte ani malinovou nebo rybízovou.
Suroviny:
3 sýry camembert
hrst vyloupaných vlašských
ořechů
2–3 lžíce marmelády
olivový olej
Postup:
Sýr ze všech stran potřete trochou olivového oleje a pečlivě ho zabalte do alobalu. Každý sýr zabalte zvlášť. Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi a nechte je vychladnout. Sýr v alobalu umístěte na gril. Z každé strany ho grilujte přiblizně 5 minut.
Máte-li méně rozpálený gril, grilujte ho 7 minut z každé strany. Poté sýr z alobalu vyjměte, opatrně ho přendejte na talíř tak, aby nikde nepraskl a navrch přidejte lžíci marmelády.
Nakonec sýr bohatě zasypejte vlaškými ořechy. Můžete přidat i sušené ovoce, například švestky. Ty se také k k plísňovému sýru nadmíru hodí. Nebojte se experimentovat, fantazii se meze nekladou.
Náš tip
Sýr můžete také jen zakápnout medem a dozdobit fíky.