Suroviny:
1 římský salát
4 plátky toustového chleba
2 kuřecí prsa
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
50 g parmazánu
sůl
Na zálivku:
5 lžic majonézy
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 ančovičky
pepř
Postup:
Chléb nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte máslo, do něho prolisujte stroužek česneku a přidejte špetku soli.
Následně do pánve vhoďte chlebové krutony, v česnekovém másle je osmažte ze všech stran dozlatova a dejte je stranou. Do stejné pánve vložte kuřecí prsa a opečte je dohněda.
Majonézu promíchejte s hořčicí, pepřem, najemno nastrouhaným parmazánem a očištěnými ančovičkami nakrájenými na co nejmenší kousky. Hořčici přimíchejte až na závěr.
Římský salát natrhejte na menší kusy, ty promíchejte s připraveným dresinkem a na talíři je ozdobte nakrájeným kuřetem, česnekovými krutony a hoblinkami parmazánu.
Tip!
Salát můžete doplnit také opraženou slaninou.