Klasický tatarský biftek znají všichni, ale už jste vyzkoušeli jeho letní verzi?
Suroviny:
250 g mletého hovězího masa na tatarský biftek
2 lžíce nasekaných kaparů
1 lžička nasekané petrželky
2 lžičky nasekaného medvědího česneku
1 lžička nasekané červené cibule
sůl, pepř
1 čerstvá chilli paprička
1 lžička worcesterské omáčky
2 polévkové lžíce majonézy
2 menší nakládané okurky
1 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 žloutek
Postup:
Mleté maso promíchejte s kapary, petrželkou, medvědím česnekem a červenou cibulí, poté přidejte chilli papričku, worcesterskou omáčku a vše dochuťte solí a pepřem.
V misce smíchejte majonézu, nasekané nakládané okurky, prolisovaný česnek a lžíci citronové šťávy. Tatarák servírujte se žloutkem a kapary.
Pečivo si vždy namočte do ochucené majonézy a přidejte na něj kousek promíchaného tatarského bifteku. Skvělé a naprosto jednoduché. Dobrou chuť!
Náš tip
Vyzkoušejte místo topinky jen nasucho opečenou bílou bagetku.