Rozvoňte vepřové kotlety směsí čerstvých a sušených bylinek.
Ingredience:
2−4 vepřové kotlety
5 snítek čerstvého rozmarýnu
4 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce sušeného česneku
1 čajová lžička sušeného oregana
3−4 lžíce másla (a ještě kousek másla na vymazání pekáče)
3 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř
čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
Kotlety nejprve pořádně osolte a opepřete. Máslo nechte lehce povolit a přidejte sušené oregano a česnek. Potřete kotletky bylinkovým máslem a nechte ho v lednici hodinu odležet. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte na něj snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Až se bylinky rozvoní, zprudka na nich nechte kotlety zatáhnout, aby byly na povrchu zlatavé.
Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč vytřete máslem a zprudka orestované kotlety do něj vložte, aby se dopekly. Pečte přibližně 25 až 35 minut. Nakonec kotletky posypejte čerstvou petrželkou a můžete podávat.