Stloukat máslo nemusíte, ale ochuťte si ho bylinkami tak, že už ho nikdy nebudete chtít jíst jinak.
Ingredience:
100 g změklého másla
3 stroužky česneku
1–2 lžíce čerstvé zelené petrželky
1 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíce čerstvého tymiánu
sůl podle chuti
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Bylinky (petržel, bazalku, tymián) opláchněte, osušte a nakrájejte nadrobno.
V misce smíchejte změklé máslo, nasekaný česnek a bylinky. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Bylinkové máslo můžete buď ihned použít, nebo si ho zabalte do potravinové fólie a vytvořte z něj váleček, který dáte chladit do ledničky. Snese i zamrazení.
Úžasný tip! Miluju bylinkové máslo a teď vím, jak si udělat doma vlastní. To bude báječná změna.
Bylinkové máslo? To musím určitě vyzkoušet, moje rodina miluje čerstvý chléb. Díky za inspiraci!
Jo, tohle bylinkový máslo budu muset zkusit. Na čerstvym chlebu to musí bejt fakt pecka!
Tady ten recept je nádherný! Bylinkové máslo chci hned vyzkoušet. Miluju, jak se dá jednoduše obměňovat chutě.
Bylinkové máslo zní úžasně! Už plánuju, jak ho vyzkouším na čerstvém domácím chlebu, prostě lahoda.