Jemná pepřová omáčka a masové koule s bylinkami vás svou chutí přímo nadchnou.
Suroviny:
400 g mletého hovězího nebo vepřového masa
150 g strouhaného tvrdého sýra
hrst petrželky
hrst jarní cibulky
300 ml smetany ke šlehání
1 ½ lžíce nakládaného pepře
1 lžička klasického mletého pepře
100 g strouhanky
2 stroužky česneku
sůl a pepř na dochucení masa
1 lžíce sušené majoránky
kousek másla
Postup:
Maso osolte, opepřete, smíchejte se strouhankou, přidejte prolisovaný česnek, majoránku, petrželku, jarní cibulku a najemno nasekanou cibuli. Promíchejte a vytvořte několik větších koulí.
Zapékací mísu vymažte máslem a vyskládejte do ní masové koule. Předehřejte troubu na 180 °C. Maso zalijte smetanou, přidejte do ní oba pepře. Pečte 30 minut, pak pokrm posypejte sýrem a pečte 5–10 minut.
Náš tip
Nejlépe se k tomuto pokrmu hodí těstoviny nebo rýže.