Ač se to může zdát divné, právě v létě jsme náchylní k nachlazení. Mohou za to rozdíly mezi teplotami venku, a v klimatizovaných autech a kancelářích.
Cibule nikdy nezklame
Stará známá cibule obsahuje spoustu potřebného vitaminu C a dalších důležitých látek. Při přípravě cibulového čaje dejte do 200 ml vroucí vody vařit na 5 minut 2 nadrobno nakrájené cibule. Pak nechte 10 minut vylouhovat, sceďte a oslaďte medem.
Šípek zabírá při chřipce i nachlazení
Sušený šípek obsahuje řadu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamin C. Pokud se pustíte do přípravy šípkového čaje, nasypte do papírového filtru 2 čajové lžičky drcených šípků, zalijte je 250 ml vody a nechte přefiltrovat.
Čaj má specifickou štiplavou chuť, kterou můžete vylepšit medem.
Nezapomeňte na černý bez
I čaj z květů černého bezu dokáže zmírnit příznaky nachlazení. Připravíte ho tak, že 2 polévkové lžíce sušeného bezu zalijete 2 šálky vroucí vody. Necháte 10 minut vylouhovat, pak zcedíte a osladíte medem, třeba pampeliškovým