Plněná tortilla nechybí v žádném mexickém občerstvení.
Ingredience:
350 g kuřecích prsou
1 červená cibule
1/2 šálku konzervované kukuřice
1/2 šálku hnědé rýže
1 hrnek nastrouhaného čedaru
1/2 hrnku konzervovaných červených fazolí
1 zralé avokádo
3 tortillové placky
100 g zakysané smetany
3 lžíce pálivé červené salsy
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, chilli
Postup:
Kuře si na pánvi si osmahněte, a jakmile lehce vychladne, vidličkou ho natrhejte na proužky.
Rýži si uvařte dle návodu. Tortillové placky opečte na olivovém oleji z obou stran.
Teplé placky naplňte rýží, kukuřicí, natrhaným masem, nasekanou cibulí, fazolemi, na plátky nakrájeným avokádem a přidejte salsu, zakysanou smetanu, sůl, pepř, mleté chilli a bohatě zasypejte čedarem. Nakonec placky zaviňte.