Tradiční recept na pomalu dušené hovězí ragú nesmí ve vašem repertoáru chybět.
Suroviny na 6 porcí – 1 kg hovězí kýty – 750 ml červeného vína – 1 cibule – 1 stroužek česneku – 2 bobkové listy – 8 kuliček pepře – 150 g slaniny – 200 g mrkve – 3 lžíce olivového oleje – 15 malých cibulek – 150 g malých žampionů – 20 ml koňaku – máslo – bylinky
Postup
1. Maso nakrájejte na kostky, cibuli a mrkev na kolečka. Přidejte všechno koření, zalijte vínem a nechte 24 hodin marinovat. Slijte a vyberte maso a zeleninu.
2. V hrnci vyškvařte slaninu s olivovým olejem. Přidejte celé cibulky, mrkev z marinády a opečte. Vyndejte a na oleji orestujte maso s plátky česneku. Vraťte cibuli s mrkví, přidejte slaninu, koření z nálevu a zalijte vínem z marinády. Pod poklicí duste asi 150 minut.
3. Půlky žampiónů osmahněte na másle a na posledních 10 minut přidejte do hrnce. Zakápněte koňakem.
4. Servírujte ozdobené bylinkami.