Můžete je podávat jako karbanátky s bramborovou kaší nebo mezi dvě housky jako svačinu na výlet.
Ingredience: 4 porce
● 4 středně velké uvařené řepy
● 1 vejce
● 5 lžic ovesných vloček
● 1 cibule
● sůl
● pepř
● hladká mouka na obalení
● 4 bulky
● 1 avokádo
● listový salát
● 5 lžic majonézy
● 1 lžíce pikantního kečupu
● kousek červené papriky
● ½ lžičky drceného kmínu
● olej na smažení
● citronová šťáva
Postup:
Řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nasekejte najemno. Řepu i cibuli dejte do mísy, přidejte vločky, vejce, sůl, pepř a kmín. Směs promíchejte a nechte odpočinout. Pak z ní vytvarujte 4 vyšší placky.
Obalte je v mouce a opečte na oleji. Bulky překrojte a ze strany řezu je opečte na suché pánvi. Majonézu promíchejte s kečupem. Avokádo zbavte slupky i pecky a nakrájejte. Pokapejte citronem.
Na spodní díly bulek dejte salát, placku z řepy, majonézu, nakrájenou papriku a avokádo. Přiklopte a podávejte.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 50 Kč