Svěží burger vás překvapí svou jemnou chutí, zvlášť v těchto teplých dnech.
Ingredience: 1 kg mletého drůbežího masa, 1 vejce, hrst strouhanky, 1 cibule, hrst pažitky, 1 lžíce citronové kůry a šťávy, 2 lžičky dijonské hořčice, 6 housek, mořská sůl, čerstvě mletý pepř, tuk
Na zhotovení: 1 paprika, 1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 6 plátků sýra, pár listů salátu
Postup: V míse prošlehejte vejce, vmíchejte k němu strouhanku, cibuli, pažitku, citronovou kůru, dijonskou hořčici, lžíci studené vody, sůl a pepř. Přidejte mleté maso.
Gril rozpalte na 230– 290 °C a rošt potřete tukem. Ze směsi vytvarujte 6 placiček o výšce zhruba 2 cm a grilujte je z každé strany 6 až 7 minut, až budou propečené. Na ogrilovanou stranu položte plátek sýra.
Zároveň s burgery ogrilujte také kousky paprik a kroužky cibule lehce potřené olejem a rozkrojené žemle. Na spodní půlku žemle rozložte salát, položte na ně burger, na horní stranu se sýrem dejte zbytek zeleniny a přiklopte.