Suroviny:
150 g bulguru
4 rajčata
1 okurka
1 červená cibule
2 hrsti petržele
hrst máty
50 ml olivového oleje
šťáva z ½ citronu
sůl
pepř
Postup:
Bulgur připravte podle návodu na obalu a nechte ho zcela vychladnout. Rajčata, okurku a cibuli nakrájejte na drobné kousky. Do zavařovací sklenice nalijte olivový olej a citronovou šťávu.
Přidejte sůl, čerstvě mletý pepř a nadrobno nasekané bylinky. Dobře protřepejte, aby se všechny suroviny spojily. Vychladlý bulgur zalijte bylinkovou zálivkou a vmíchejte do něj nakrájenou zeleninu.
Poté ho nechte asi půl hodiny odpočinout při pokojové teplote, hezky se tak propojí všechny chutě. Tento salát se skvěle hodí jako příloha k pečenému masu, ale výborný je také samotný.
Tip!
Místo bulguru můžete použít i kuskus.
Tak tohle se mi líbí! Bulgurový salát s petrželkou je super zdravá volba. Určitě ho zařadím do svého jídelníčku po cvičení.
Jé, bulgurový salát, to vypadá skvěle! Už se těším, až to zkusím, určitě to bude chutnat celé rodině.