Bulgur je podceňovanou surovinou. Seženete ho v každém větším obchodě, a navíc je velmi chutný.
Suroviny:
200 g bulguru
20 cherry rajčátek
250 g krůtích prsou
4 lžíce olivového oleje
1/2 salátové okurky
1 červená paprika
3 lžíce sterilované kukuřice
sůl, pepř (vždy je ideální namlít si čerstvý)
1 čerstvá chilli paprička
2 lžičky sladké papriky
Postup:
Přiveďte si k varu 1 l vody. Nasypejte do ní bulgur a vařte 2 minuty. Vypněte sporák a nechte bulgur ještě 15 minut v horké vodě. Nakrájejte si na kostičky krůtí maso a orestujte ho na rozpáleném oleji.
Dále si nakrájejte okurku i papriku. Rajčata rozpulte. Veškerou zeleninu včetně kukuřice, orestované maso a chilli papričku smíchejte s bulgurem. Salát dochuťte kapkou oleje, solí, pepřem a sladkou paprikou.