Chcete si i během letních měsíců zachovat dostatečné množství energie a štíhlou linii? Naservírujte si bulgur se zeleninou. Příprava je snadná, navíc si zajistíte přísun všech důležitých makroživin.
Ingredience:
½ hrnku uvařeného bulguru od Bonavity
2 uvařené vejce
1/3 salátové okurky
½ žluté papriky
3 ředkvičky
3 rajčata
hrst polníčku
3 lžíce olivového oleje
10 lístků čerstvé bazalky
1 lžička citronové šťávy
sůl a pepř
Postup:
Nejprve si uvaříme bulgur dle návodu ve vývaru. Než se nám uvaří, připravíme si zeleninu. Nakrájíme si okurku, papriku, ředkvičky, rajčata i polníček. K připravené zelenině přidáme nakrájená vajíčka.
Bazalku si nakrájíme a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Nakonec smícháme uvařený bulgur, zeleninu s vajíčky a olivový olej s bazalkou a citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.