Suroviny: 300 g drůbežích jater 150 g anglické slaniny a másla 50 g sušených brusinek 2 lístky šalvěje 1 ks menší cibule 1 stroužek česneku trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu provensálské koření bílé víno bílý pepř a sůl
Postup: Sušené brusinky necháme nabobtnat v troše bílého vína, polovinu másla rozpustíme s lístky šalvěje. Nakonec přidáme brusinky, mixujeme jen krátce, aby v paštice zůstaly kousky.
Paštiku dle chuti osolíme a zamícháme do ní špetku bílého pepře a půl lžičky v hmoždíři rozdrceného prosátého provensálského koření.
Ochucenou hmotu natlačíme do kovové formičky (kroužku) a povrch potřeme brusinkovou zavařeninou nebo hustším kompotem a na několik hodin dáme vychladit. Na talířích jednotlivé porce paštiky zdobíme čerstvou bazalkou a servírujeme s pečivem.
Na kostičkách slaniny orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Drůbeží játra opereme, očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na teflonové pánvi na několika kapkách oleje, necháme vychladnout, pak játra rozmixujeme dohladka spolu s orestovanou cibulí, česnekem a slaninou.
Přidáme zchladlé tekuté máslo, ze kterého jsme vyndali šalvěj a druhou polovinu másla, opět chvíli vše mixujeme..