Broskový koláč je vynikající, ale ještě lepší jsou broskve naložené ve vaječném koňaku s lehkým nadýchaným krémem.
Ingredience:
300 ml zakysané smetany
1 vanilkový lusk
2 velké zralé broskve
2 dcl vaječného koňaku
1 hřebíček
Postup:
Připravte si dvě buclaté sklenice o objemu zhruba 300 ml, do kterých budete dezert servírovat. Nakrájejte si broskve na měsíčky a zalijte je vaječným koňakem. Přidejte hřebíček. Nechte je v lednici odpočívat po dobu jedné hodiny.
Broskve z vaječného likéru vyndejte. Vyšlehejte si zakysanou smetanu s vanilkovým luskem a přidejte do ní část nebo všechen vaječný likér, který vám z broskví zbyl.
Do sklenic naservírujte smetanový krém a poklaďte na něj broskve. Ty ještě můžete zalít vaječným koňakem anebo šťávou ze zavařených broskví.
Náš tip:
Nejlépe chutná, když ho necháte alespoň na dvě hodiny vychladit v lednici.