Quiche, tedy slané francouzské koláče, se stále stávají populárnějším i u nás. Překvapte s nimi své hosty.
Suroviny:
280 g celozrnné pšeničné mouky
165 g studeného másla na kousky
2 lžíce studené vody
1 lžíce soli
½ kg nasekané brokolice
1 střední cibule nakrájená
350 g hedvábného tofu
2 šálky SKYRU z Bohušovic
½ lžičky kurkumy
3 lžíce lahůdkového droždí
1 špetka himalájské černé soli (kala namak)
Postup:
Předehřejte troubu na 220 stupňů. Nejprve udělejte těsto. V míse smíchejte mouku, chlazené máslo a sůl. Těsto zpracujte rukama, přidejte vodu a nepřestávejte hníst, dokud není hladké bez hrudek a drží pohromadě.
Pak na dno pekáče vložte pečící papír, namačkejte těsto, propíchejte vidličkou, zatižte fazolemi a pečte 10 minut.
Zatímco se peče těsto, orestujte nakrájenou cibuli a trochu i brokolici, ale jen dokud není cibule měkká. Ve velké míse rozmačkejte vidličkou tofu, přidejte SKYR z Bohušovic, kurkumu, lahůdkové droždí, sůl se špetkou černé soli a smíchejte dohromady.
Pak vmíchejte i orestovanou cibuli s brokolicí a vše nalijte na těsto. Pečte 25 – 30 minut. Nechte koláč trochu zchladit před tím, než ho budete krájet.