Suroviny:
500 g tresky
4 brambory
1 červená a 1 žlutá paprika
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
1 limeta
1 lžička kurkumy
100 ml kokosového mléka
sůl
pepř
čerstvý koriandr
Postup:
Rybí filety nakrájejte na menší kousky, omyjte je a osušte papírovými utěrkami. Vložte je do misky, zalijte je šťávou z jedné limety a dejte asi na hodinu odležet do lednice. Mezitím si připravte základ na curry.
Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem a vložte do ní v jedné vrstvě brambory nakrájené na kostky. Na ně dejte odleželé kousky ryby a zalijte je limetovou šťávou, ve které byly naložené. Vše osolte a opepřete.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a přidejte ji společně s nakrájenými paprikami k rybě a bramborám do mísy. Rajčatový protlak rozmíchejte v trošce vody, přidejte kokosové mléko, zasypejte kurkumou a dobře promíchejte.
Tuto směs nalijte do pekáčku s rybou. Zakryjte víkem a pečte asi půl hodiny, poté víko odstraňte a dalších 20 minut pečte nezakryté. Na závěr vmíchejte nahrubo nasekaný čerstvý koriandr. Rybí curry podávejte s dušenou rýží nebo kukuřičnými plackami.