To je opravdová rybí lahůdka. Polévce se říká mokeka a každý Brazilec si ji uzpůsobuje k obrazu svému. My ji připravíme tak, abyste si byli jisti, že všechny suroviny najdete i v našich obchodech.
Suroviny:
3 filety tresky
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
1 mrkev
1 červená paprika
1 chilli paprička
3 lžíce rajčatové pasty
3 stroužky česneku
2 l kuřecího vývaru
100 ml kokosového mléka
½ limetky
petrželka na ozdobu
sůl, kuličky pepře
Postup:
V pánvi na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a posolte ji. Pak přidejte na kostky nakrájenou mrkev, kuličky pepře, na plátky nakrájený česnek a chilli. Restujte 5 minut. Přidejte vývar, rajčatovou pastu, papriku a vařte 5 minut.
Nyní přidejte kokosové mléko a podle chuti sůl. Přidejte celé filety ryby anebo ji nakrájejte na větší kusy. Vařte 5 minut. Nyní hrnec s polévkou umístěte do trouby a pečte na 190 ° 10 minut. Dozdobte bylinkou a limetou.