Brazilská marináda nejvíce chutná k vepřovému masu, zejména k vepřovým kotletám, krkovici nebo žebírkům.
Potřebujete:
✿ 150 ml piva
✿ 3 lžíce kečupu
✿ 1 lžíci balzamikového octa (nebo citronové šťávy)
✿ 2 stroužky česneku,
✿ 1 malou cibuli
✿ špetku chilli
✿ 2 lžičky třtinového cukru
✿ sůl
1. V míse smíchejte kečup, pivo a balzamikový ocet (nebo citronovou šťávu). Česnek a cibuli oloupejte, česnek prolisujte, a cibuli nakrájejte nadrobno. Obě ingredience poté důkladně přimíchejte do směsi.
2. Nakonec přidejte chilli koření, třtinový cukr a trochu soli a vše dobře promíchejte. Do připravené marinády naložte vepřové maso podle svého výběru.
3. Naložené maso dejte do chladu a nechte marinovat nejlépe přes noc, aby marináda mohla do masa dokonale proniknout. A můžete grilovat.