Pokud vám zbylo nějaké uzené nebo salám, můžete je nakrájet na kostičky a zapečené brambory jimi vylepšit.
Potřebujete:
✿ 1 kg brambor
✿ 4 stroužky česneku
✿ 2 cibule
✿ 200 g tvrdého sýru
✿ 1 smetanu ke šlehání
✿ sůl
✿ grilovací koření
✿ olej
✿ čerstvé bylinky
1. Brambory omyjte a uvařte je ve slupce v osolené vodě téměř doměkka. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky. Poté oloupejte i česnek a nakrájejte ho nadrobno. Sýr nakrájejte na kostičky nebo ho nahrubo nastrouhejte.
2. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Pekáček nebo zapékací mísu, vymazanou olejem, poklaďte plátky brambor, osolte a okořeňte. Na ně dejte vrstvu cibule s česnekem, dvě třetiny sýru a zakryjte vrstvou brambor.
3. Povrch brambor znovu osolte, okořeňte, posypejte zbylým sýrem a vše zalijte smetanou. Dejte zapéct do trouby při 180 ºC asi 40 minut dozlatova. Podávejte posypané bylinkami.