Brambory s mangoldem čili blitva se konzumují jako samostatný pokrm nebo například jako příloha k pečenému masu či rybě.
Ingredience:
6 velkých brambor
500 g mangoldu (seženete ho ve velkých supermarketech nebo na farmářském trhu)
olivový olej, nejlépe extra panenský
sůl, čerstvě namletý pepř
5 stroužků česneku
Postup:
Brambory si oloupejte a nakrájejte na kostičky. Uvařte je v dobře osolené vodě doměkka.
Poté brambory slijte a nechte je vychladnout.
Mangold properte ve vlažné vodě a zbavte ho tuhých košťálů.
Na pánvi si rozehřejte olej a dejte si osmažit na tenké plátky nakrájený česnek. Přidejte brabory a smažte dozlatova.
Přidejte mangold, pokrm osolte a opepřete.
Wow, to znie jako perfektní letní večeře. Mangold mám moc ráda a ještě jsem ho takhle nezkombinovala. Určitě vyzkouším, díky za návod!
Zajímavý recept, už nějakou dobu přemýšlím, jak lépe využít mangold ve své kuchyni. Brambory s mangoldem zní jako skvělý nápad! Díky za inspiraci.
Tak tohle vypada hodne zajimave, musim skusit. Miluju experimentování s jidlem, hoci takovyhle veci nezkousim casto. Diky za tip!