Suroviny:
400 g hub
olej a máslo
4 ks vajec
150 g bílého jogurtu
600 g brambor
kmín, pepř, mojoránka a sůl
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme, nakrájíme také na plátky a podusíme doměkka spolu s kmínem, pepřem a troškou soli.
Pekáček vymažeme rostlinným olejem a dáváme do něj ve vrstvách střídavě brambory a houby. Poslední vrstva jsou brambory. Vrstvu brambor vždy osolíme a okořeníme majoránkou.
Povrch brambor poklademe kousky másla a dáme do trouby prohřát. Zatím si rozmícháme vejce s jogurtem nebo smetanou. Směsí zalijeme brambory a zapečeme. Místo jogurtu nebo zakysané smetany můžeme použít smetanu sladkou.
TIP:
Zapečené brambory se směsí hub můžeme podávat jako samostatné jídlo, které potěší nejen vegetariány, ale s úspěchem ho lze použít jako výbornou přílohu k masu.