Jakou přílohu zvolit k masu nebo zeleninovému salátu? Jednoznačně tu nejlepší, tedy bramborovou.
Suroviny:
10 velkých brambor
300 ml zakysané smetany
1 hrnek strouhaného sýra
3 lžíce nasekané čerstvé petržele
3 stroužky česneku
3 lžíce limetové šťávy
1 lžička sušeného česneku
sůl, pepř
Postup:
Velké brambory si omyjte a uvařte ve slané vodě. Nemusejí být zcela měkké, ještě se budou dopékat. Po uvaření brambory podélně nakrojte a vydlabejte.
Brambory smíchejte se zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, petrželkou, limetovou šťávou, sušeným česnekem a solí a pepřem.
Brambory naplňte směsí a bohatě zasypejte sýrem a čerstvou bylinkou. Zapečte v troubě na 190 °C na deset minut.
Náš tip
Pro pikantnější variantu přidejte do náplně pálivou mletou papriku a trochu chilli.