Toto jídlo skvěle zastoupí hlavní chod, ale můžete je podávat i jako přílohu k masu.
Suroviny na 4 porce – 8 větších brambor – 3 vejce – 3 stroužky česneku – 1 pórek – 2 větší rajčata – 120 g balkánského sýru – sůl, pepř – olivový olej – čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
1. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je rozpulte a vnitřky vydlabejte.
2. Pórek očistěte, pokrájejte a krátce osmahněte na oleji. Přidejte pokrájená rajčata, rozmíchaná vejce a prolisovaný česnek. Prohřejte a podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do směsi zamíchejte vnitřky brambor.
3. Směsí naplňte vydlabané brambory a položte je do vymazaného pekáčku. Pečte dozlatova asi 20 minut. Nakonec brambory posypte strouhaným balkánským sýrem a ještě krátce zapečte. Podávejte ozdobené bazalkou.